EstBANi äriinglite suurinvesteeringu teenis välja Aligner

3 April, 2020

Eesti suurimal äriideede konkursil Ajujaht osalesid tänavu esmakordselt EstBANi äriinglid, kelle usalduse teenis välja lõpuks teisele kohale jõudnud Aligneri meeskond.

Aligner.io arendas välja veebirakenduse, kus sisu loojad saavad töötada mitmekeelse sisuga korragaUnikaalne algoritm sünkroniseerib kõik keeled omavahel, mis võtab maha keelte haldamise keerukuse. “Kõik muudatused ühes keeles ilmuvad kohe kõikides teistes. Kuude pikkune tõlkimise ja kooskõlastamise protsess on nüüd minutite küsimus,” ütles Aligneri tootejuht ja kaasasutaja Nazari Goudin. Aligneri tegevjuht Sandra Roosna tõi välja, et Aligneril on kasutajaid nüüdseks juba 20 riigis ja uusi riike peaks lisanduma veelgi pärast Ajujahi võitu.

Kuigi konkursi alguses lubasid ingelinvestorid panustada 65 000 euro suuruses ühte meeskonda, kerkis lõplik investeeringu suurus 89 000 euroni. Investeering suurenes kahel põhjusel. Esiteks soovib Aligner laieneda välisturgudele ja vajab selleks vähemalt 200 000 euro suuruses investeeringut. Koroonaviiruse tõttu on iduettevõtjatel raskem raha kaasata, mistõttu on suurema summa kaasamine Aligneri edu jaoks oluline. 

Ajujahi žüriiliige ja EstBANi president Ivo Remmelg tõi välja, et Aligneri ideel on üle-Euroopalist perspektiivi. “Pagerr ja Sharewell olid tugevad finalistid, aga Aligneris on uue kliendi hankimine kõige madalama kuluga ning turupotentsiaal on kõige suurem. Meelsasti oleks investeeringu teinud kõigisse finalistidesse, aga meil ei olnud selleks piisavalt raha kaasatud. Jälgime teisi finaliste edaspidigi suure huviga ja pole võimatu, et ka nemad saavad ühel päeval EstBAN inglite investeeringu,” ütles Remmelg.


Ajujahi ideekonkursi võitis tänavu trükikodade ülejääki targalt ära kasutav ja seeläbi loodust säästev tiim Pagerr. Kolmanda koha sai veebiplatvormide testkasutajaid vahendav Sharewell. Kõiki Ajujahi võitjaid näeb siit.

Ajujahi on ellu kutsunud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Konkursi partner on SEB ja suurtoetajad Elisa ja Maxima. Konkursi elluviimist rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Lisaks toetavad Advokaadibüroo TRINITI, Lingvist, Tartu Loomemajanduskeskus, UMA Workspace, Harku vald, Saue vald, Tartu linn, Pärnu linn, Tallinna linn.