Eesti Äriinglite võrgustiku uueks presidendiks valiti Lauri Antalainen

15 June, 2023

Pressiteade:
15.06.2023

Eile lõpetas EstBAN järjekordse, nüüdseks juba 11.hooaja, et teha põgus suvepuhkus ja alustada augustis sügishooajaga. Hooaja lõpusündmusel lausus avasõnad uus president, seni EstBANi asepresidendi rolli kandnud Lauri Antalainen. Lauri Antalainen on ingelinvesteeringuid teinud alates 2012.aastast ning EstBANi juhatuse liige olnud 2021.aastast. Antalainen, kogenud ettevõtja ja investor, on nende aastate jooksul jõudsalt panustanud äriinglite kogukonna kasvule ja koostööle startup kogukonnas.

Antalainen avaldas rõõmu uue rolli üle ja tänas oma eelkäijat Lev Dolgatsjovi ”Lev on teinud suurepärast tööd EstBAN-i ja siinsete ingelinvestorite esindamisel nii Eestis kui mujal ning sügisel on hea pisut uuenenud koosseisus jätkata. Uus hooaeg tuleb toimekam kui kunagi varem, kavas on mitmeid ühisprojekte erinevate partneritega ning ühtlasi on järgmisel kevadel EstBANi korraldada ka Euroopa Äriinglite (EBAN) iga-aastane kongress, mis toob siia sadu ingelinvestoreid üle kogu Euroopa,” lisas Antalainen.

EstBANi asepresidendiks valit Mait Sooaru, kes on eelnevalt juhtinud mitmeid EstBANi sündikaate, vedades viimati eest ühisinvesteeringut sTARTUp Day ja Latitude59 pitching võistluse raames koos Martin Goroško ja Tera Ventures-iga. 

“Meil on alati hea meel, kui EstBANi juhatuses on aktiivsed ja kogenud investorid, kes panustavad oma nõu ja jõuga meie kasvava investorkogukonna arengusse ning nii Lauri kui ka Mait on kahtlemata väga hinnatud meeskonnatöö toetajad. 2023.a sügis tõotab tulla väga produktiivne ning mul on väga hea meel tervitada nii Laurit kui ka Maitu nende uutes rollides, “ lisas EstBANi tegevjuht Anu Oks. 

Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN) on ettevõtetesse varases arenguetapis investeerivate erainvestorite võrgustik, mille eesmärgiks on ettevõtluskeskkonna arendamine ja ingelinvesteeringute mahu suurendamine. EstBANi on oodatud nii kohalikud kui ka välisinvestorid, kes on nõus panustama aega ja raha suure kasvupotentsiaaliga, kuid samal ajal riskantsesse varajase faasi innovaatilistesse ettevõtetesse.

Rohkem infot:

Dolores Daniel

EstBANi kommunikatsiooni-ja turundusjuht

dolores@estban.ee

53488447

___

Yesterday, EstBAN ended another, now 11th season, to take a short summer break and start preparing for the autumn season that starts in August. At the Season Ending event, the new president, Lauri Antalainen, who until now held the role of EstBAN’s vice president, made the opening remarks. Lauri Antalainen has been making angel investments since 2012 and has been a member of EstBAN’s board since 2021. During these years he has actively contributed to the growth of the business angel community and cooperation within the startup community.

Antalainen expressed his joy about the new role and thanked his predecessor Lev Dolgatsov. “It’s true that Lev left big shoes to fill, but we will continue with new energy this Fall. The new season is busier than ever, several joint projects with various partners are planned, and next spring EstBAN will also organize the annual congress of European Business Angels (EBAN), which will bring here hundreds of angel investors from all over Europe,” Antalainen added.

EstBAN board elected Mait Sooaru as the vice president of the board, who has previously managed several EstBAN syndicates, most recently leading a joint investment within the framework of sTARTUp Day and Latitude59 pitching competition together with Martin Goroško and Tera Ventures.

“We are always happy when EstBAN’s board includes active and experienced investors who contribute their advice and strength to the development of our growing investor community, and both Lauri and Mait are undoubtedly highly valued supporters of teamwork. The fall of 2023 promises to be very productive, and I am very happy to welcome both Lauri and Mait in their new roles,” added EstBAN CEO Anu Oks.